Het bedrijf

Stichting September, gevestigd in Amsterdam, maakt patiëntenvoorlichtingsmateriaal over (chronische) aandoeningen: zorgboeken en zorg cd-roms. De stichting is opgericht in 1991, en heeft geen winstoogmerk. Het bedrijf beschikt over een eigen redactie en een multimedia afdeling. Op de redactie worden alle teksten voor in de boeken en de uiteindelijke cd-rom geschreven. Via een CMS server kunnen de tekst en de afbeeldingen van het boek op de multimedia afdeling gedownload worden en in de cd-rom omgeving worden geplaatst

Mijn Praktijk opleidster begeleidt mij en die wordt begeleid door het hoofd van de afdeling multimedia. Zelf werken zij dus ook aan de multimedia.
Verder is er nog een stagiaire op de redactie en zijn er vaste werknemers in het bedrijf.

Ik werk hier op een vaste werkplek met een PC van Alternate waar Windows Vista op draait. Andere werknemers hebben Windows 7 of XP. De beeldschermen en overige randapparatuur verschillen per werkplek. De de hardware is dus vrij verschillend.

De gebruikte software zijn; Internet Explorer 8 en 9, Notepad++, Audacity, Adobe CS4: Flash, Flash player 10, Première pro, Soundbooth, Photoshop, Media Encoder, Media Player, Microsoft office 2007: Word, Outlook en Excel.


De klanten

De klanten van Stichting September zijn over het algemeen apothekers, ziekenhuizen en zorgverzekeraars. Ze verkopen de boeken aan de apothekers zodat die ze vervolgens weg kunnen geven aan hun klanten of aan een van de zorgverzekeraars zodat deze ze weg kan geven tijdens speciale acties. Ook zijn deze boeken voor in de wachtkamers van ziekenhuizen en huisartsenpraktijken geschikt. De eindklant is in feite de patiënt met de desbetreffende ziekte, waar het boek naar vernoemd is, en graag wilt weten hoe hij/zij het beste met de ziekte om kan gaan.



Stichting September

Stichting September geeft patiënteninformatie uit in de vorm van zorgboeken, zorgpockets en zorgcd-roms. Elke uitgave gaat over één aandoening.



Verslagen

Hiernaast vind je de verslagen die ik heb gemaakt tijdens deze stage, waaronder het evaluatie verslag!

Voorwoord

In het voorwoord stel ik mijzelf voor en leg ik uit hoe ik hier terecht ben gekomen.

PAP

In het Persoonlijk Actie Plan leg ik uit wat ik van plan ben om hier te leren. Samen met competenties die
ik moet halen om mijn certificaat te krijgen. (PDF)

Evaluatie verslag

Het belangrijkste van een stage: de evaluatie. Klik hier en lees mijn evaluatie van begin tot eind.