Over mij

Ik ben Bram Dimmick, geboren op 4 September 1991 in Zaandam. Ik heb het altijd al interessant gevonden om mij bezig te houden met de media, ik keek dan ook altijd mijn ogen uit in de stad naar logo's en andere vormen van reclame. Ik besloot om hierin te gaan studeren toen ik nog op de middelbare school zat.

In 2005 ging ik naar het LJC² Grafimedia in Haarlem (toen nog het Linnaeus college GSH). Ik besloot daar om de `Grafimedia branche` in te gaan. Daar werd ik klaar gestoomd met onder andere IGT (Introductie Grafische Technieken) om een vervolg opleiding te kunnen doen op het Mediacollege Amsterdam (Ma).

In 2008 begon mijn eerste jaar op het Ma als interactieve vormgever, daar zat ik met managers, technici en grafisch vormgevers in één klas. We hebben een aantal projecten gehad om kennis te maken met de verschillende software. In het tweede jaar zat ik verdeeld in een klas met alleen interactieve vormgevers. Daar kregen we complexere projecten die ook meer in groepsverband waren zodat de samenwerking getraind kon worden.

In 2010 kwam ik in het derde leerjaar van het Ma en begon ik met mijn eerste stage. In de eerste periode liep ik ,onder begeleiding van het Ma, stage bij Whizzie in Amsterdam. Daar heb ik mijn eerste ervaringen op gedaan en ik vond dit een erg leuke stage omdat ik hier vooral bezig was met video- en audio bewerking.

De tweede stageperiode begon in 2011 gelijk na de eerste periode. Ik kwam op bezoek bij Starform B.V. in Hoofddorp. In deze periode kwam ik in aanraking met een hele andere bedrijfscultuur, het was namelijk een klein bedrijf met maar 4 medewerkers in het kantoor. De werkzaamheden tijdens deze stage hielden over het algemeen een nieuwsbrief ontwerpen en webdesign in. Daarnaast deed ik klusjes zoals kaarten maken en inscannen, waar ik vervolgens een kleurcorrectie op uitvoerde. Maar ik printte ook catalogi uit en hielp mee in het magazijn.

De derde, en laatste stageperiode, begon ik na de zomer vakantie bij Stichting September in Amsterdam. Hier heb ik erg verschillend werk gedaan waaronder ik een introductie video en een promo heb gemaakt. Ook heb ik een header geïmplementeerd met javascript in een website en audio en foto's bewerkt.Dit was allemaal erg leerzaam. Alles is terug te lezen op deze website bij het stageverslag over Stichting September.

In 2012 besloot ik om van mijn studie en hobby mijn beroep te maken en heb ik Dimmick Design opgericht. Omdat ik dit heb gedaan naast mijn studie en omdat ik toen nog stage liep ben ik rustig begonnen met één klant. Er waren echter wel drie andere potentiële klanten die interesse toonde.

Competenties:

* = slecht
***** = Goed

Adobe CS5
Photoshop - * * * * *
Premiere pro - * * * *
Illustrator - * *
Soundbooth - * * * *
Flash - * * * *
Dreamweaver - * * * * *
Indesign - * * *
Captivate - * * * *
After effects - * * * * *

Microsoft Office 2007/Office for mac 2011
Word - * * * * *
Powerpoint - * * * *
Excel - * * *
Publisher - * * * *

Overige competenties
Windows movie maker - * * * *
Audacity - * * * * *
HTML - * * * *
CSS - * * * *
Javascript - * *
PHP - * *Project FAM

Bram Dimmick

Geboren op 4 september 1991.
Afgestudeerd als interactief vormgever aan het Mediacollege Amsterdam.

Werkzaam als freelancer.Wat ik doe

Dimmick Design begeeft zich op het gebied van de multimedia branche. Denk hierbij aan het designen van websites, het editen en monteren van video materiaal, het bewerken van audio, verschillende soorten maat werk, noem het maar op!

Webdesign

Om uw producten goed weer te laten geven, en het te kunnen verkopen aan uw consument is het belangrijk om een goed uitziende en goed werkende website te hebben. Bij Dimmick Design is het mogelijk om een website te laten designen naar eigen smaak. Zelf ontworpen of door ons laten ontwerpen, beide is geen probleem.

Video- en Audio design

Wilt u een leuke introductie video hebben voor op een beurs? Of heeft u binnenkort een presentatie waar een nette video goed van pas komt? Laat het monteren en bewerken door Dimmick Design! Naast het ontwerpen van beeld kunt u hier ook terecht voor audio bewerking.

Uitvoerende werkzaamheden

Als je veel klanten hebt kun je soms omkomen in de opdrachten en is er eigenlijk te weinig tijd om alles op tijd af te kunnen krijgen. Daarom doet Dimmick Design deze klusjes voor u! Neem vrijblijvend contact op en vraag naar de voorwaarden.